Jednoduchý tvarohový koláč

– postup přípravy

Tvarohové koláče všichni milují a zejména děti by se po nich mohly utlouct. Navíc je to pochoutka zdravá a nutričně hodnotná, tak proč jim ji nedopřát! Pokud uvažujete nad nějakým snadným receptem na koláč, který bude plný lahodného tvarohu a nebude s ním příliš mnoho práce, pak vám jeden takový právě přinášíme. Stačí vám na něj jenom pár surovin a úspěch u strávníků je zaručen.

Ingredience

Ze všeho nejdřív si zapněte troubu na 180 stupňů Celsia, aby se předehřála. Výroba koláče je totiž velice rychlá. Také si připravte plech na pečení, který buď vymažte máslem, anebo jej vyložte pečicím papírem. Předem také vyjměte máslo a vajíčka z lednice, aby obojí zteplalo na pokojovou teplotu. Máslo je třeba nechat změknout, aby bylo možné jej vyšlehat.

Do hluboké mísy vyklopte tvaroh nebo smetanový sýr a začněte šlehat elektrickým šlehačem, abyste vytvořili hladkou konzistenci. V průběhu šlehání k němu po lžících přidávejte také zakysanou smetanu.

Když je smetana zašlehaná do tvarohu, přidejte ke hmotě také změklé máslo a vanilkový i moučkový cukr. Opět spusťte šlehání na nízké otáčky a během toho po jednom vyklepněte a zašlehejte do tvarohu také osm vajíček. Šlehejte tak dlouho, dokud nezískáte hladký krém.

Špachtlí nebo vařečkou pak v krému rozmíchejte citrónovou kůru, popřípadě také ořechy, rozinky či kandované ovoce, pokud je máte rádi. Takto připravenou hmotu vlijte do připraveného plechu a vložte do předehřáté trouby péct po dobu kolem 25 až 30 minut, dokud povrch tvarohové hmoty nezezlátne. Během pečení se bude koláč lehce vzdouvat, po vyjmutí z tepla se ale lehce propadne. Nelekněte se toho proto, je to normální.

Po vyjmutí z trouby nechte koláč trochu zchladnout a můžete je podávat rovnou za čerstva ještě teplý, anebo i studený. Doporučujeme přidat k němu kousky čerstvého ovoce, případně jej ještě dozdobit rozpuštěnou čokoládou nebo šlehačkou.

Dobrou chuť.

 164 total views,  1 views today

Reklama
Insert Ads Here