Recept na Hraběnčiny řezy

Nejen u nás nej  „buchta“

Hraběnčiny řezy

Na těsto potřebujete:

450 g polohrubé mouky

200 g másla nebo Hery

6 g prášku do pečiva

150 g moučkového cukru

4 žloutky

 

Plech na pečení vymažeme tukem a vysypeme moukou. Do mísy s prosátou moukou, cukrem a práškem do pečiva postrouháme tuk a yypracujeme  co nejrychleji těsto. Dvě třetiny namačkáme do plechu a 1/3 těsta dáme ztuhnout do ledničky. Na plech s těstem nastrouháme jablka, ochutíme skořicí, rozinkami a posypeme nasekanými ořechy, kakaem a  strouhaným kokosem. Na jablka rozetřeme pevný sníh z bílků a cukru. Na sníh na hrubo nastrouháme zbytek těsta z ledničky a dáme do vyhřáté trouby péct na 180°C.

Až začne těsto růžovět, je upečené. Krájíme po vychladnutí a hlídáme aby na nás aspoň jeden kousek zbyl. .-))

 

Krajská koordinátorka Zlínského kraje

Ilona Gerychová

 

 168 total views,  1 views today

Reklama
Insert Ads Here